,

Iranski tahini (duplo pečeni susam)

450 RSD

450g

SKU: 180034 Categories: ,

Probajte autentični iranski tahini od duplo pečenog susama. Priča o tahiniju seže duboko u istoriju Irana, zemlje bogate kulinarskim nasleđem i tradicijama koje se prenose generacijama.

U srcu naše ponude je tahini od 100% susama, bez dodatka soli, ulja ili drugih aditiva. Ono što ga čini posebnim je upravo proces duplog pečenja, koji ne samo što otkriva intenzivnije arome susama, već i stvara savršenu teksturu koja će oduševiti vaše čulo ukusa.

Susam, kao ključni sastojak našeg tahinija, ima dugu istoriju u iranskoj kuhinji. Tokom vekova, susam je bio dragocen izvor hranljivih sastojaka i energije za ljude širom Irana. Kroz različite periode iranske istorije, susam je imao značajnu ulogu u mnogim jelima, od tradicionalnih iranskih slatkiša do složenih sosova i umaka.

Naš tahini od duplo pečenog susama nije samo ukusan, već i veoma svestran proizvod. Evo nekoliko ideja kako ga možete koristiti:

  1. Umak za salate –  Dodajte malo tahinija, limunovog soka, belog luka i soli za preliv koji će osvežiti svaku salatu.
  2. Humus – Koristite tahini kao ključni sastojak u pripremi humusa, tradicionalnog bliskoistočnog namaza od leblebija.
  3. Marinade – Napravite marinadu za meso ili povrće dodavanjem tahinija, maslinovog ulja, začina i limunovog soka.
  4. Namaz –  Razmazite ga na tost ili pecivo za brz i ukusan doručak ili međuobrok.
  5. Poslastice –  Dodajte ga u recepte za kolače, kolače ili slatke umake kako biste dodali bogatstvo ukusa i kremastu teksturu.

Otkrijte čaroliju iranskog tahinija od duplo pečenog susama danas i unesite ukusnu notu Orijenta u svoju kuhinju. Uživajte u autentičnom ukusu i bogatoj istoriji koju nosi svaki zalogaj.

Weight 450 g

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Iranski tahini (duplo pečeni susam)”

Your email address will not be published.