Kinoa 1kg

390 RSD

1kg

SKU: 180113 Category:

Kinoa, poznata i kao „zlato Inka“, je superhrana koja je stekla globalnu popularnost zahvaljujući svom izvanrednom nutritivnom profilu i svestranosti u kuhinji. Ova drevna žitarica, bogata proteinima, vlaknima, vitaminima i mineralima, pruža idealnu bazu za raznovrsne obroke, od doručka do večere. Kinoa je prirodno bez glutena, što je čini savršenim izborom za one koji prate bezglutensku ishranu ili jednostavno žele da uvedu zdraviju opciju u svoj jelovnik.

Priprema Kinoa:
Kuvanje kinoe je jednostavno i brzo, što je čini idealnom za brze i hranljive obroke. Pre nego što započnete kuvanje, preporučuje se da kinou isperete pod hladnom vodom kako biste uklonili prirodnu zaštitnu supstancu koja može biti gorka. Nakon toga, stavite jednu mericu kinoe i dve merice vode (ili bujona za bogatiji ukus) u šerpu i dovedite do ključanja. Kada voda počne da ključa, smanjite temperaturu i kuvajte na laganoj vatri, poklopljeno, oko 15-20 minuta, dok zrna ne postanu mekana i dok ne upiju svu tečnost. Kinoa će biti gotova kada zrna postanu prozračna i kada se oko njih pojave karakteristične male „repice“.

Kako koristiti Kinoju:
Kinoa je izuzetno svestrana namirnica koja se može koristiti na mnogo različitih načina. Možete je koristiti kao bazu za salate, gde će se njena lagana tekstura i orašast ukus savršeno uklopiti sa svežim povrćem, začinskim biljem i preljevima. Takođe, kinoa je odličan prilog uz pečeno ili grilovano meso, ribu ili povrće, dodajući nutritivnu vrednost svakom obroku.

Za doručak, možete pripremiti slatku verziju kinoe sa mlekom, medom, voćem i orašastim plodovima, kao zdravu alternativu tradicionalnim kašama. Takođe, možete je koristiti kao punjenje za povrće, poput paprika ili tikvica, ili je dodati u supe i variva kako bi obrok bio bogatiji i hranljiviji.

Kinoa je pravi kulinarski kameleon – jednostavna za pripremu, nutritivno bogata, i beskrajno svestrana, postaje nezaobilazna u svakom zdravom jelovniku.

Weight 1000 g

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kinoa 1kg”

Your email address will not be published.